Aankomend hovenier

Tuin, Park & Landschap

Deze opleiding is onderdeel van de opleiding tot Vakbekwaam hovenier en bestaat uit 3 onderdelen: 1. Aankomend Hovenier, 1 jaar, 2 avonden per week. 2. Hovenier, 1 jaar, 2 avonden per week. 3. Vakbekwaam Hovenier, 1 jaar, 2 avonden per week. Met dit diploma kan men zich zelfstandig vestigen als hovenier, ook is men een graag geziene kracht als werknemer in deze bedrijven en bij de gemeentelijke groendiensten.
 
Uitgebreide informatie over de opleiding vindt u in de brochure Avondopleidingen.
Een overzicht van de cursuskosten treft u aan in het Kostenoverzicht 2014-2015.

In dit eerste jaar werken we aan het eerste deel van het vakbekwaamheidsdiploma. Middels deze opleiding wordt u wegwijs gemaakt in de verzorgende kant van het hoveniersbedrijf, zowel voor wat betreft de particuliere tuin als het openbaar groen, met de nadruk op het eerste.

Voor wie is de cursus bedoeld?

Deze opleiding is bedoeld voor mensen die beroepshalve in het betreffende vak geheel of gedeeltelijk werkzaam zijn, of daarin willen gaan werken. Het verwerven van praktijkervaring tijdens deze opleidingen is erg belangrijk.

Toelatingsvoorwaarden

De minimum leeftijd is 19 jaar. Vmbo- of mavo-diploma of diploma van een vergelijkbare opleiding.
Bij aanvang dient u in het bezit te zijn van veiligheidsschoeisel, duimstok/rolmaat, snoeischaar en handschoenen. 

Inhoud

- Materialenkennis: houtachtige en kruidachtige gewassen
- Dictee en vertalingen wetenschappelijke plantennamen
- Bodem- en bemestingsleer
- Planten en verplanten van kruidachtige en houtige gewassen

Start

Bij een minimale deelname van 16 personen gaat de opleiding Aankomend Hovenier eind augustus van start.


Diplomering/certificering

De examens voor de schriftelijke onderdelen vinden gedurende het jaar plaats. De praktische onderdelen worden aan het eind van de opleidingen in één of twee dagen getoetst. Hiervoor moet altijd een voldoende beoordeling worden gehaald. Het examen staat onder auspicién van de Vereniging voor Hoveniers en Groenvoorzieners (VHG) en de Stichting Onderwijs Groenvoorzieningen (SOG).
 

Subsidiemogelijkheden

Als u of uw werkgever is aangesloten bij het fonds Colland Arbeidsmarkt kan er een subsidie worden aangevraagd voor cursuskosten. Klik voor meer informatie op deze link.Inschrijven - klik op de gewenste locatie

 
Opleidingscode
C3262 - 1410040
Opleidingsduur
1 jaar, 2 avonden per week, 50 avonden en 3 dagen
Startdatum
maandag 25 augustus 2014
Lestijden
19.00 - 21.30 uur
Locatie
  • Alkmaar
Kosten
€ 1.845,00 Bovenop de cursuskosten komen nog de kosten van lesmaterialen volgens de boekenlijst. Deze bedragen ongeveer € 95,00. Een groot gedeelte van de cursuskosten is terug te vorderen via de belastingaangifte.
Onder voorbehoud van
De cursusavonden zijn maandag- en woensdagavond. Bij een minimale deelname van 16 personen gaat de opleiding Aankomend Hovenier eind augustus van start.
Overige informatie
Deze opleiding is onderdeel van de opleiding tot Vakbekwaam hovenier. Deze opleiding bestaat uit 3 onderdelen: 1. Aankomend Hovenier, 1 jaar, 2 avonden per week. 2. Hovenier, 1 jaar, 2 avonden per week. 3. Vakbekwaam Hovenier, 1 jaar, 2 avonden per week.
Contactinformatie
Voor nadere informatie kunt u contact opnemen met de administratie van de afdeling Bedrijfsopleidingen, telefoon: (0223) 611 310