Informatie


Basiskennis boekhouden (BKB)/Elementair boekhouden

Zakelijk & Financiële Dienstverlening

  • Inleiding en inhoud
  • Toelatingsvoorwaarden en voorkennis
  • Certificering/diplomering

Inleiding en inhoud

Met deze opleiding wordt u uitstekend voorbereid op het landelijk examen Basiskennis Boekhouden van de Nederlandse Associatie voor Examinering. Met dit diploma laat u zien dat u beschikt over gedegen basiskennis op boekhoudkundig gebied. U legt met deze opleiding dan ook een goede basis voor uw loopbaan in de financiële administratie. In combinatie met het diploma 'Basiskennis Calculatie (BKC)' geeft het diploma 'Basiskennis Boekhouden (BKB)/Elementair boekhouden' recht op het diploma 'Financial Assistant'.

In deze opleiding komen onder meer de volgende onderwerpen aan de orde:

Dagboeken en journaliseren
• Samenstellen van dagboeken
• Journaliseren van mutaties
• Grootboekrekeningen bijwerken
• Presenteren en rapporteren

Voor wie is de cursus bedoeld?
Deze opleiding is speciaal ontwikkeld voor iedereen die een administratieve functie vervult of wil vervullen en zich wil laten opleiden voor het examen Basiskennis Boekhouden van de Nederlandse Associatie voor Examinering.

Werkwijze
Deze opleiding is alleen te volgen in een dag variant via het Trajectencentrum. Het is individueel begeleid leren; het betekent dat u zelfstandig de lesstof bestudeert, huiswerk maakt en dit onder begeleiding van een docent bespreekt. De docent is er tevens om uw vragen te beantwoorden en u te adviseren over uw studieaanpak. U volgt een of twee dagdelen per week (maandag- of donderdagochtend). 

U meldt zich aan door contact op te nemen met de afdeling Bedrijfsopleidingen op telefoonnummer (0223) 61 13 10, of door het aanmeldformulier in te vullen. Zij maken een afspraak met u voor het intakegesprek. Tijdens dit intakegesprek bespreekt u uw wensen, vooropleidingen en toekomstplannen met een opleidingsadviseur. Indien het Trajectencentrum voor u de geschikte opleidingsmethode is ontvangt u een op maat samengestelde offerte. Na het ontvangen van de getekende offerte wordt u op korte termijn uitgenodigd voor uw eerste les.


In combinatie met het 'Praktijkdiploma Basiskennis Calculatie (BKC)' geeft het 'Praktijkdiploma Basiskennis Boekhouden (BKB)' recht op het diploma 'Praktijkdiploma Financial Assistant', en vormt het een vereist onderdeel om in het bezit te komen van het 'Praktijkdiploma Boekhouden (PDB)'.

Informatie