Informatie


Moderne Bedrijfsadministratie (MBA)

Zakelijk & Financiële Dienstverlening

  • Inleiding en inhoud
  • Toelatingsvoorwaarden en voorkennis
  • Certificering/diplomering

Inleiding en inhoud

De opleiding Moderne Bedrijfsadministratie wordt zeer gewaardeerd als vakopleiding en is zeer geschikt voor iedereen die een kaderfunctie heeft of ambieert. Het diploma staat hoog aangeschreven binnen het bedrijfsleven en de overheid.

MBA Bedrijfsadministratie niveau 5                                                                                                                                  
U leert zelfstandig diverse berekeningen en boekingen te maken met betrekking tot bv kostenbudgettering, kostenplaatsmethode, activity bases costing en leasing. U leert daarnaast de belangrijkste begrippen van een ERP-systeem.

MBA Kostencalculatie niveau 5
U leert o.a. over kostenbudgettering, kostenbewaking, het oplossen van optimalisatievraagstukken en informatie verstrekken ten behoeve van het financiële bestuur van een organisatie. Daarnaast kunt u na het volgen van deze module diverse kostencalculaties maken.

MBA Financiering niveau 5
U leert de vermogensbehoefte van een onderneming te bepalen en een investeringsselectie te maken. Ook leert u over verschillende vormen van eigen vermogen en vreemd vermogen. Hierdoor leert u berekeningen te maken, een jaarrekening te beoordelen en overzichten te maken ten behoeve van interne en externe verslaggeving.

MBA Belastingwetgeving niveau 5                                                                 
Na het volgen van deze module kent u de belangrijkste bepalingen van de Algemene Wet inzake Rijksbelastingen, de Wet op loonbelasting, de Wet op inkomstenbelasting en de belangrijkste wetten en plichten van de in Nederland gevestigde ondernemers.

Werkwijze
Deze opleiding of een losse module is alleen te volgen in een dag variant via het Trajectencentrum. Het is individueel begeleid leren; het betekent dat u zelfstandig de lesstof bestudeert, huiswerk maakt en dit onder begeleiding van een docent bespreekt. De docent is er tevens om uw vragen te beantwoorden en u te adviseren over uw studieaanpak. U volgt één of twee dagdelen per week (maandag- of donderdagochtend). U meldt zich aan door contact op te nemen met de afdeling Bedrijfsopleidingen op telefoonnummer (0223) 61 13 10, of door het aanmeldformulier in te vullen. Zij maken een afspraak met u voor het intakegesprek met een opleidingsadviseur. Indien gewenst ontvangt u hierna een op maat samengestelde offerte.

Informatie