Informatie


Praktijkdiploma Boekhouden (PDB)

Zakelijke- en Financiële Dienstverlening

  • Inleiding en inhoud
  • Toelatingsvoorwaarden en voorkennis
  • Certificering/diplomering

Inleiding en inhoud

Wilt u inzicht in de boekhoudkundige en bedrijfseconomische processen die zich in een organisatie afspelen? Dan is het diploma 'Praktijkdiploma Boekhouden (PDB)' een absolute must. Een brede en gevarieerde opleiding, die leidt tot een van de meest gevraagde diploma's in het administratieve werkveld. Gedegen en zeer actueel.

Inhoud

PDB Bedrijfsadministratie niveau 4
U leert in deze module boekingen maken ten behoeve van de financiële administratie van een handels- of dienstverlenende onderneming. Ook leert u overzichten samenstellen zoals een grootboekrekening of een kolommenbalans.

PDB Kostencalculatie niveau 4
Hoe staat het bedrijfsresultaat ervoor? Wat is de kostprijs en hoe verhoudt zich deze tot de verkoopprijs? In deze module leert u antwoord te geven op deze vragen. U leert hoe u kostprijs- en verkoopprijsberekeningen maakt en hoe u het resultaat van productie en verkoop berekent.

PDB Financiering niveau 4
U leert oa. over de termen agio, aandelen en verschillende ondernemingsvormen. U krijgt inzicht in de liquiditeit, solvabiliteit en rentabiliteit van een onderneming en u leert kerngetallen te berekenen.

Werkwijze

Deze opleiding of een losse module is alleen te volgen in een dagvariant via het Trajectencentrum. Het is individueel begeleid leren; het betekent dat u zelfstandig de lesstof bestudeert, huiswerk maakt en dit onder begeleiding van een docent bespreekt. De docent is er tevens om uw vragen te beantwoorden en u te adviseren over uw studieaanpak. U volgt een of twee dagdelen per week (maandag- of donderdagochtend).

U meldt zich aan door contact op te nemen met de afdeling Bedrijfsopleidingen op telefoonnummer (0223) 61 13 10, of het aanmeldformulier in te vullen. Zij maken een afspraak met u voor het intakegesprek. Tijdens dit intakegesprek bespreekt u uw wensen, vooropleidingen en toekomstplannen met een opleidingsadviseur. Indien het Trajectencentrum voor u de geschikte opleidingsmethode is ontvangt u een op maat samengestelde offerte. Na het ontvangen van de getekende offerte wordt u op korte termijn uitgenodigd voor uw eerste les.

 

Informatie