Keurmerk voor onze inburgeringstrajecten


Inburgeringstrajecten en NT2 trajecten tot A2


U wilt het landelijke inburgeringsexamen doen? Met onze cursussen over inburgering en taal bereidt u zich goed voor.

Wat leert u?

Tijdens een inburgeringscursus leert u de Nederlandse taal (beter) verstaan, lezen, spreken en schrijven. Daarnaast leert u meer over de manier waarop we in Nederland samenleven.

U krijgt een uitgebreide examentraining. Dat is een voorbereiding op de zes onderdelen van het landelijke inburgeringsexamen: schrijven, spreken, luisteren, lezen, kennis van de maatschappij en de arbeidsmarktmodule.

Geschikt voor u?

We nodigen u eerst uit voor een gesprek. Wat wilt u precies? En welke mogelijkheden heeft u? Een belangrijke vraag is ook: kunt u goed genoeg Nederlands spreken en schrijven? Misschien moet u daarvoor een toets maken.

Kunt u op een hoger niveau inburgeren, dan kunt u ook het programma voor Staatsexamen I en II volgen.

De lessen

U krijgt les in een groep. Maar u werkt ook zelfstandig in het studiecentrum. U leert uit 4 boeken en een computerprogramma. De medewerkers van het studiecentrum helpen u daarbij. Heeft u een computer? Dan kunt u ook thuis leren. U krijgt een inlogcode, zodat u toegang heeft tot de programma’s. 

Hoeveel lessen krijgt u? Dat verschilt per persoon. Als u goed kunt leren en al goed Nederlands spreekt, gaat het sneller. Gemiddeld duurt de cursus 40 weken, met 11 lesuren per week (= 8,25 klokuren).

Het dagprogramma bestaat uit 3 dagdelen per week les. En het avondprogramma uit 2 lesavonden per week.

Wat kost het?

De prijs van de cursus hangt af van het aantal lessen dat u nodigt heeft. Gemiddeld kost het traject tussen de € 5.000,- en € 6.000,-.

De intaketoets kost € 110. Als u een inburgeringscursus bij ons gaat volgen, hoeft u deze kosten niet te betalen.

Om deze inburgeringscursus te betalen kunt u geld lenen van DUO (Dienst Uitvoeringsorgaan Onderwijs). Kijk voor meer informatie op www.inburgeren.nl.
Het laatste nieuws
Onderwijsgroep Noordwest-Holland
Postbus 250, 1780 AG Den Helder

Telefoon: (0223) 611 310
info@onderwijsgroepnwh.nl
Hoe leert u?

U krijgt les in een groep en u werkt zelfstandig in het studiecentrum. Tijdens de cursus werken we met de nieuwste lesmethode NT2, die bestaat uit 4 boeken en een uitgebreid computerprogramma. De medewerkers van het studiecentrum kunnen u op werkdagen begeleiden. Heeft u een computer? Dan kunt u ook thuis leren. U krijgt een inlogcode, zodat u toegang heeft tot de programma’s die u nodig heeft. 

Hoeveel lessen?

De duur van de cursus verschilt per persoon. Dit is afhankelijk van uw beginniveau, hoe goed u kunt leren en hoeveel tijd u heeft voor bijvoorbeeld het volgen van lessen en het maken van opdrachten. Het dagprogramma bestaat uit 3 dagdelen per week les, het avondprogramma uit 2 lesavonden per week.

Wanneer kunt u beginnen?

Dat kan op elk moment in het jaar zodra u de offerte heeft ondertekend. We streven ernaar dat u na ondertekening binnen 4 weken kunt starten.

Aanmelden

Klik op onderstaande button om het aanmeldformulier te downloaden. Deze kunt u per post of per e-mail opsturen. Vervolgens zult u worden uitgenodigd voor een intakegesprek. Vergeet uw ID-bewijs niet mee te sturen!

Meer informatieVoor meer informatie kunt u contact opnemen met de afdeling bedrijfsopleidingen, telefoon (0223) 611 310.


Wat kost een inburgeringscursus?

De prijs van de cursus is afhankelijk van de duur en het aantal lesuren dat u nodig heeft. Daarnaast betaalt u een bedrag voor leermiddelen. Na het intakegesprek en de toets sturen wij u een offerte.

Voorbeeld

De gemiddelde duur van een cursus is 40 weken, 11 lesuren per week (= 8,25 klokuren). Dat kan ook meer of minder zijn. Het aantal uren dat u nodig heeft, is afhankelijk van uw niveau en werktempo en wordt in overleg met u vastgesteld.

 Kosten per blok (= 10 weken)

(10 weken x benodigd aantal uren per week x uurtarief) + kosten voor leermiddelen.

Bijvoorbeeld: (10 weken x 8,25 uur x € 13,25**) = € 1.093,13 per blok, exclusief leermiddelen.

Voor 40 weken + leermiddelen t/m niveau A2 (€ 225,-) betaalt een cursist in dit voorbeeld € 4.597,52.

* De intaketoets kost € 110**. Als u een inburgeringscursus bij ons gaat volgen, hoeft u deze kosten niet te betalen.

** Tarief in 2015, wijzigingen voorbehouden 

Om uw inburgeringscursus te betalen kunt u geld lenen van DUO (Dienst Uitvoeringsorgaan Onderwijs). Dat kan alleen als u een inburgeringscursus volgt via een school met het keurmerk ‘Blik op Werk’. Wij beschikken over dat keurmerk. Kijk voor meer informatie op www.inburgeren.nl.

Werkwijze

Klik hier om de beschrijving van de werkwijze te lezen.

Brochure

Bekijk de folder over inburgeren bij het ROC Kop van Noord-Holland. (nieuwe folder is binnenkort beschikbaar)

English version

Version francaise