Keurmerk voor onze inburgeringstrajecten

 

Inburgeringstrajecten en NT2 trajecten tot A2

 

Voor het inburgeren in Nederland geven wij cursussen. Als u het landelijk inburgeringsexamen wilt doen, dan zijn onze cursussen inburgering en taal een goede voorbereiding.

 

Wat leert u?


U leert in de cursus de Nederlandse taal beter verstaan, lezen, spreken en schrijven. Ook hoort u over de manier waarop we in Nederland wonen met elkaar. U krijgt een goede training voor het examen. Het examen bestaat uit zes delen: schrijven, spreken, luisteren, lezen, kennis van Nederland (de maatschappij) en werk (arbeidsmarkt).

 

Geschikt voor u?

 

We gaan eerst met u in gesprek. We willen weten wat u wilt en wat u kunt. Een belangrijke vraag is ook: spreekt en schrijft u goed genoeg Nederlands? Misschien moet u daarvoor een toets maken. 

Kunt u op een hoger niveau inburgeren, dan kunt u ook het programma voor Staatsexamen I en II volgen.

De lessen

 

U krijgt les in een groep. Maar u werkt ook alleen in het studiecentrum. U leert uit 4 boeken en een computerprogramma. De medewerkers van het studiecentrum helpen u daarbij. Heeft u een computer? Dan kunt u ook thuis leren. U krijgt een code, zodat u de programma’s kunt gebruiken. 

Hoeveel lessen krijgt u? Dat is per persoon anders. Kunt u goed leren en spreekt u al goed Nederlands, gaat het sneller. Meestal duurt de cursus 40 weken, met 11 lesuren per week (= 8,25 uren).

Het dagprogramma bestaat uit 3 dagdelen per week les. 

Wat kost het?

 

De prijs van de cursus hangt af van het aantal lessen dat u nodigt heeft. Gemiddeld kost het traject tussen de € 5.000,- en € 6.000,-. Ook zijn er nog examenkosten. De intaketoets kost € 110. Als u een inburgeringscursus bij ons gaat volgen, hoeft u deze kosten niet te betalen.

Om deze inburgeringscursus te betalen kunt u geld lenen van DUO (Dienst Uitvoeringsorgaan Onderwijs). Kijk voor meer informatie op www.inburgeren.nl.
 

Meer weten?
 

Neem voor meer informatie contact op met de Onderwijsgroep Noordwest-Holland via telefoonnummer: 0223-611310.

 

 

 

Het laatste nieuws

 

 

 

 

 

 

 

Onderwijsgroep Noordwest-Holland
Postbus 250, 1780 AG Den Helder

Telefoon: (0223) 611 310
info@onderwijsgroepnwh.nl

 

 

 

Brochure

Bekijk de folder over inburgeren bij het ROC Kop van Noord-Holland. (nieuwe folder is binnenkort beschikbaar)

English version

Version francaise