Cursusagenda


Taaltrajecten voor hoger opgeleide anderstaligen: Staatsexamen I en II

De staatsexamens Nederlands als Tweede Taal (NT2) zijn voor mensen die een andere moedertaal hebben. Met deze avondopleiding bent u goed voorbereid.

Heeft u startniveau A2? Dan kunt u meedoen. Als u het examen haalt, bent u officieel ingeburgerd.  

  • Staatsexamen I: hiermee kunt leren of werken op mbo-niveau
  • Staatsexamen II: hiermee kunt leren of werken op hbo- of universitair niveau

De lessen


U werkt met computerprogramma’s, proefexamens, oefentoetsen voor gesprekken en schrijfopdrachten. U werkt in een groep, maar wel zelfstandig. Er is een begeleider. U kunt dus in uw eigen tempo werken. Ook thuis. 

We geven de lessen in blokken van 10 weken. Hoeveel blokken u nodig heeft, hangt af van uw eigen kennis en snelheid.  

Voor u begint, maakt u een toets en voeren we een gesprek. Daarin praten we over de tijd die u waarschijnlijk nodig heeft en de kosten.   

De kosten


Als u zich inschrijft, krijgt u een aanbod van alle kosten. Reken op € 15,99 per uur. Daarnaast betaalt u nog voor leermiddelen en het examen. De intaketoets kost € 110. Als u de cursus bij ons gaat volgen, hoeft u deze kosten niet te betalen.

Moet u verplicht inburgeren? Dan kunt u het geld lenen van DUO. Kijk voor meer informatie daarover op de website www.duo.nl.

Het examen


Het Staatsexamen zelf doet u bij DUO. Dat kan bijna elke week, op zes locaties in Nederland. U moet u zelf aanmelden. Kijk op de website www.staatsexamensnt2.nl.


Aanmelden


Klik op de knop hieronder en meld u aan. Vul het aanmeldformulier in en stuur het op, via post of e-mail. Stuur ook een kopie van uw ID-bewijs mee. Hierna nodigen we uit voor een gesprek en ontvangt u een aanbod met alle kosten van de cursus. 


Heeft u nog vragen?

Neem contact op met de Onderwijsgroep Noordwest-Holland via 0223 611 310 of stuur een e-mail.
Of kijk op www.staatsexamensnt2.nl
Het laatste nieuws
Onderwijsgroep Noordwest-Holland
Postbus 250, 1780 AG Den Helder

Telefoon: (0223) 611 310
info@onderwijsgroepnwh.nl