Cursusagenda


Taaltrajecten voor hoger opgeleide anderstaligen: Staatsexamen I en II

De staatsexamens Nederlands als Tweede Taal (NT2) zijn bedoeld voor mensen die een andere moedertaal spreken. Met deze avondopleiding bereidt u zich goed voor.

Heeft u startniveau A2? Dan kunt u deelnemen. Als u het examen haalt, bent u officieel ingeburgerd. 

  • Staatsexamen I: hiermee kunt leren of werken op mbo-niveau
  • Staatsexamen II: hiermee kunt leren of werken op hbo- of universitair niveau

De lessen

In de lessen werkt u met computerprogramma’s, proefexamens, gespreksoefentoetsen en schrijfopdrachten. U werkt in een groep, maar wel zelfstandig. Er is een begeleider. U kunt dus in uw eigen tempo werken. Ook thuis.

We geven de lessen in blokken van 10 weken. Hoeveel blokken u nodig heeft, hangt af van uw eigen kennis en snelheid. 

Voor u begint, maakt u een toets en voeren we een start-gesprek. Daarin bespreken hoeveel tijd u waarschijnlijk nodig heeft. En ook wat de kosten dan zijn.  

Kosten

Als u zich inschrijft, krijgt u een offerte met de totale kosten. Hou rekening met € 14,00 per klokuur. De toets kost € 110,-, maar dat geld krijgt u terug als u begint met de cursus. Daarnaast betaalt u nog kosten voor leermiddelen en voor het examen zelf.   

Moet u verplicht inburgeren? Dan kunt u het geld lenen van DUO. Kijk voor meer informatie daarover op de website www.duo.nl.

Het examen

Het Staatsexamen zelf maakt u bij DUO. Dat kan bijna elke week, op 5 locaties in Nederland. U moet zichzelf aanmelden. Kijkt u daarvoor op de website van DUO.

Aanmelden

Klik op knop hieronder en meld u aan. Vul het aanmeldformulier in en stuur het op, via post of e-mail. Dan nodigen we uit voor het startgesprek en ontvangt u een offerte met alle kosten de cursus. Vergeet niet uw ID-bewijs mee te sturen.

Heeft u nog vragen?

Neem contact op met de afdeling Basisopleiding via 0223 611 310 of stuur een e-mail. Of kijk op www.staatsexamensnt2.nl
Het laatste nieuws
Onderwijsgroep Noordwest-Holland
Postbus 250, 1780 AG Den Helder

Telefoon: (0223) 611 310
info@onderwijsgroepnwh.nl